Centro Médico Teknon acull la Jornada la Sanitat Privada a Catalunya "Aportant valor" amb èxit de participació
Imagen en alta resolución. Este enlace se abrirá mediante lightbox, puede haber un cambio de contextoCentro Médico Teknon-Grupo Quirónsalud ha acollit la Jornada la Sanitat Privada a Catalunya "Aportant valor" organitzada per la Fundación "Instituto para el Desarrollo e Integración de la Sanidad" (IDIS)y l' Associació Catalana d' Entitats de Salut (ACES) i en la qual s'han donat a conèixer nombroses dades de la situació del sector sanitari privat a Catalunya.
En la jornada s'han presentat dades de dos informes, "Sanidad Privada. Aportando Valor. Análisis de la Situación 2016 (Cataluña)"y del Barómetro de la Sanidad Privada en Cataluña (2015)". Així, el nombre d'assegurats a Catalunya ha experimentat un creixement del 4,3%, així com en el volum de primes durant el període 2012-2015, que ha assolit un 5,8%, el que suposa el 22,4% del mercat nacional.
Imagen en alta resolución. Este enlace se abrirá mediante lightbox, puede haber un cambio de contextoGairebé dos milions de persones ja tenen assegurança privada a Catalunya, autonomia que compta amb 146 hospitals de titularitat privada, el 69% del total dels centres hospitalaris de la comunitat. Així mateix, és l'autonomia amb més recursos destinats a la partida de concerts. L'informe "Sanitat Privada. Aportant Valor. Anàlisi de la Situació 2016 (Catalunya) "detalla que el 63% de les sales d'hemodinàmica i el 58% dels equips de ressonància magnètica, el 73% dels equipaments per a la realització de mamografies, el 89% dels de litotrícia per ones de xoc o el 75% dels densitòmetres ossis es troben en el sector privat. De fet, les proves diagnòstiques són el segon servei més utilitzat de la sanitat privada (72%), només superat pel 92% de les consultes a especialistes.
En relació a les dades revelades per aquests estudis, el secretari general de IDIS, Luis Mayero, va explicar que "a Catalunya sempre ha existit un entorn social i sanitari diferenciat a causa fonamentalment de l'estructura econòmica i l'articulació d'organitzacions i iniciatives a l'entorn sanitari per part de la societat civil" i va remarcar el paper determinant que té el sector privat en la sostenibilitat del sistema:" La sanitat privada és fonamental en el sosteniment del sistema sanitari, de l'economia, del teixit empresarial i de l'ocupació. També resulta essencial en la prevenció, diagnòstic i tractament de la malaltia, així com en la cura dels pacients, i és determinant en l'avanç tecnològic, en la millora de la qualitat i en la formació dels professionals ", ha precisat.
En la mateixa línia, la presidenta d'ACES, la patronal de la Sanitat Privada Catalana, Cristina Contel, ha subratllat que "es posa de manifest la imprescindible complementarietat de tots els recursos sanitaris existents al nostre país, sense perjudici que el seu origen o titularitat sigui públic o privat. Això és especialment rellevant a Catalunya on, precisament aquesta interacció públic-privat ha presidit el sistema sanitari mixt català, on avui de manera polititzada es qüestiona i es combat la seva essència, alhora que els sistemes sanitaris europeus consoliden més i més la seva orientació en la col·laboració publicoprivada".
I el Dr. José Luis Simón, director de centre del Centro Médico Teknon, ha exposat que "la tasca assistencial desenvolupada pel sector de titularitat privada contribueix a dotar d'accés, sostenibilitat i solvència al sistema sanitari de Catalunya. Tot i que Catalunya ocupa el primer lloc entre les comunitats autònomes en recursos destinats a la partida de concerts, el percentatge sobre la despesa sanitària total s'ha reduït en 9,44 punts entre 2004 i 2013 ", ha explicat. "De l'anàlisi realitzada a 513 concursos públics de Catalunya publicats en el període 2010-2016 es desprèn que els concursos de transport sanitari són els que representen un major percentatge de l'import total d'adjudicació, amb un 72,2%, seguit dels concursos relatius a atenció primària (8,5%) i a assistència sanitària (5,2%)", va dir.