Centro Médico Teknon ha acollit la 6ª Jornada de TDAH que ha abordat els Avanços Diagnòstics i Terapèutics d'aquest trastorn
Centro Médico Teknon - Grupo Quirónsalud ha acollit la 6a Jornada Científica sobre el Trastorn per dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH), dirigida a professionals, per abordar els últims avenços diagnòstics i terapèutics. La jornada, dirigida a professionals, ha estat organitzada conjuntament per la Unitat de Paidopsiquiatria de Centro Médico Teknon i la Fundación Quirónsalud, sota la coordinació del Dr. Jordi Sasot. La inauguració de la jornada ha corregut a càrrec de la directora de la Fundación Quirónsalud, Belén Marrón.
En aquesta edició s'ha volgut posar en relleu la Importància d'incorporar la valoració dels aspectes emocionals del nen amb TDAH tant pel que fa al diagnòstic com en el tractament posterior, sense oblidar la Importància que tenen els aspectes neurològics.
A la pràctica clínica habitual el diagnòstic se centra en la valoració de la capacitat de l'atenció i la concentració del nen amb TDAH, així com en el seu rendiment escolar i els seus problemes de conducta, sense tenir en compte els aspectes emocionals. No obstant això, en el cervell del nen amb TDAH les àrees que controlen les emocions són també més immadures i és cabdal que rebi el suport adequat en aquest aspecte.
A la jornada també s'han de abordat els aspectes emocionals en l'adult amb TDAH, sobretot plantejant l'estudi de l'espiral de l'ansietat i la importància del control emocional.
Cal destacar també que, al camp de les tècniques diagnòstiques, el Dr. Hans Supèr ha presentat el BGaze, un nou instrument de valoració multimèdia per al diagnòstic del TDAH.
Com en anteriors edicions, les diverses ponències han ofert una actualització dels coneixements científics en aquest trastorn d'alta prevalença en Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent de la mà d'experts en TDAH del Centro Médico Teknon i diverses institucions nacionals i internacionals.
Finalment, a la conferència de cloenda, la Dra. Esther Cardo ha presentat els resultats preliminars favorables de l'ús d'àcids grassos en 220 nens amb TDAH, segons l'estudi aleatoritzat, multicèntric i a doble cec, dut a terme a sis hospitals espanyols, sota la direcció del Dr. Jordi Sasot de la Unitat de Paidopsiquiatria del Centro Médico Teknon.