RodaPremsa_Halitosis

L’halitosi compta amb el primer servei hospitalari especialitzat per al tractament d’aquesta afecció en la Unitat de l’Alè del Centro Médico Teknon, del grup Quirónsalud. Quan l’halitosi no és conseqüència d’una mala higiene, requereix un abordatge multidisciplinar per identificar-ne la causa i aplicar-hi el tractament més adequat. El mal alè pot tenir més de 80 causes diferents i ser també el símptoma d’alguna patologia no diagnosticada.

Actualment, els pacients d’halitosi es troben en una derivació constant per part dels professionals de la salut que tracten de trobar una solució a un problema que té un gran impacte en la qualitat de vida d’aquests. "Hi ha un gran impacte psicosocial darrere del mal alè: condiciona les relacions socials, personals i laborals, i en algunes ocasions condueix les persones més sensibles cap a l’aïllament i la vergonya", comenta el Dr. Jonas Nunes, codirector de la Unitat de l’Alè.

_G9A7432

La Unitat de l’Alè del Centro Médico Teknon compta amb un equip multidisciplinar (gastroenterologia, otorinolaringologia, medicina interna, etc.) a fi i efecte d’integrar en una sola unitat l’estudi i el tractament més complet de l’halitosi. La Unitat està dirigida per dos especialistes en halitosi: el Dr. Jonas Nunes, director de l’Instituto del Aliento, centre amb seu a Barcelona i referent internacional en l’estudi i el tractament de l’halitosi, i el Dr. Jordi Coromina, director d’otorinolaringologia a Teknon.

Aquesta nova Unitat de l’Alè posa al servei dels seus pacients tecnologia capdavantera per a la identificació de la causa del problema, com el biosniffing —el "nas electrònic" — i la cromatografia de gasos, mètodes d’anàlisi que permeten la separació de gasos d’una mostra d’aire per adsorció selectiva. Aquests aparells d’estudi molecular permeten identificar qualsevol gas present en l’alè humà —actualment se n’han descobert més de 3.000—, a fi i efecte de seleccionar el tractament adequat dirigit a l’origen de la mala olor. "L’halitosi és una afecció que sempre s’ha tractat des del símptoma. Amb la nova consulta especialitzada s’afronta el problema des d’un enfocament multidisciplinar per determinar-ne l’origen concret i trobar-hi una solució efectiva", comenta el Dr. Coromina.

Fins a dia d’avui, el Dr. Nunes ha tractat més de 9.000 pacients de més de 90 països amb una taxa d’èxit del 97% mitjançant el protocol HCP Arthyaga, basat en la multidisciplinaritat del tractament de l’halitosi. Aquest protocol premiat ha obtingut la taxa d’èxit més elevada en aquest camp, d’acord amb les principals bases de dades mèdiques internacionals.

El Dr. Coromina és capdavanter a Europa en l’aplicació de làser per a l’eliminació del caseum a les amígdales. El caseum són unes "boletes blanques" que s’originen per la descomposició dels aliments, que de vegades passen a omplir uns petits foradets (criptes) que moltes persones tenen a les amígdales. Mitjançant l’aplicació del làser s’eliminen totes les capes superficials i mitjanes de les amígdales, i així en desapareixen totes les criptes i tot el caseum. És una tècnica innovadora alternativa a l’extirpació de les amígdales, que ja s’ha aplicat a 42 pacients. Presenta com a avantatges principals la preservació de la funció de defensa, un risc d’hemorràgia més baix i un postoperatori considerablement més còmode.