El II Simposi Nacional de Genómica Aplicada a la Oncología examinarà les noves plataformes genòmiques per a quatre tipus de cáncer
Destacats experts en oncologia debatran sobre l'aplicabilitat de les últimes plataformes genòmiques per valorar el risc de recaiguda en càncer de mama, i com evolucionaran aquestes plataformes en altres tumors com el de pulmó, còlon i pròstata, així com decidir el millor tractament en cada cas, en el marc del II Simposi Nacional de Genómica Aplicada a l' Oncologia, a l'Auditorio del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), a Madrid, el proper 26 d'abril. L'objectiu és aprofundir en la medicina personalitzada del càncer, per tal de decidir el millor tractament per a cada pacient, en funció de les característiques moleculars del seu tumor.
Actualment, hi ha quatre plataformes en ús en la pràctica clínica per valorar el risc de recaiguda en càncer de mama operat, de manera que, en funció del resultat, es decideix aplicar a la pacient un tractament específic més adequat al seu risc particular, plataformes que s'avaluaran juntament amb d'altres en el Simposi, així com l'ús combinat de la biòpsia líquida i la genòmica aplicada. "A partir d'una mostra de sang del pacient, es podrà realitzar un anàlisi genòmica predictiu o pronòstic que ens permeti, no només seleccionar un tractament més precís en un moment concret, sinó també un seguiment de l'evolució del tumor del pacient d'una manera fàcil i segura ", detalla el Dr. Jaume Capdevila, oncòleg de l'Instituto Oncológico Teknon (IOT), del Centro Médico Teknon-Grupo Quirónsalud.
El Dr. Capdevila i el Dr. Enrique Grande, del Hospital Universitario Ramón y Cajal, de Madrid, són els dos coordinadors científics de l'event, organitzat amb el recolzament de la secretaria técnica de la Fundación Quirónsalud, així com un dels grups cooperatius de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) i el CNIO, entre altres institucions i empreses.