El primer Fòrum per a pacients amb Síndrome de Sensibilització Central es tanca amb gran èxit d'assistència
L'acte, organitzat per l'InstituteMYM i el Centre Mèdic Teknon, ha comptat amb la col·laboració de la Lliga Reumatològica Catalana i de l'Associació Catalana del Síndrome de Fatiga Crònica / EM
Amb un èxit d'assistència que ha completat l'aforament de la Sala d'Actes del Centre Mèdic Teknon, el Dr. Albert Majo, especialista en Pisquiatria, i el Dr. Juan Muñoz, especialista en Reumatologia (ambdós directors de l'InstituteMYM), han conduït el I Fòrum de pacients amb Síndrome de Sensibilització Central (SSC) el passat 4 d'octubre.
Les tres taules han estat dirigides a parlar de l'estrès, la fatiga i el dolor, els tres símptomes principals que presenten els pacients amb SSC i que han d'afrontar en el dia a dia per poder dur a terme la seva activitat laboral, familiar i social.
"Volem que aquest Fòrum sigui un punt de trobada anual on debatre i intercanviar opinions, punts de vista i coneixements entre els professionals de la salut, les associacions i qui realment pateix aquestes malalties, les persones", van comentar els directors de InstituteMYM.
El SSC engloba diferents malalties amb un comú denominador: el descens de l'umbral sensitiu i, per tant, l'alteració en la percepció dels estímuls. Entre les diferents malalties s'inclouen la fibromialgia, la fatiga crònica, les cefaleas tensionals o migranyes, els trastorns de l'articulació temporal-mandibular, la síndrome de les cames inquietes i la síndrome de còlon irritable entre d'altres. Diversos estudis epidemiològics apunten a una elevada prevalença, de fins a un 5% entre la població espanyola.
La jornada ha estat molt participativa amb ponents i especialistes de primer nivell científic que van conversar amb els pacients sobre els tres pilars fonamentals en què treballen a l'instituteMYM: l'estrès, la fatiga i el dolor.
A més, aquest Fòrum ha comptat amb l'important col·laboració de la Lliga Reumatològica Catalana i de l'Associació Catalana del Síndrome de Fatiga Crònica / EM que van aportar la visió de la pacient experta en aquestes malalties.
En paraules del Dr. Albert Majó i del Dr. Juan Muñoz: "un bon diagnòstic diferencial, una avaluació completa multidisciplinària i una orientació terapèutica individualitzada són les claus que permeten millorar la qualitat de vida dels nostres pacients".