Assaigs clínics amb cèl·lules mare
Les cèl·lules mare viuen principalment a la medul·la òssia (la part interior esponjosa) de certs ossos del cos humà i tenen la capacitat de transformar-se en aquells teixits als quals s'adhereixen com, per exemple: tendó, os, cartílag o disc vertebral, però també glàndules salivars.
No obstant això, no totes les cèl·lules mare són iguals, hi ha diverses tipologies amb característiques diferents. En els 22 assaigs clínics que l'ITRT ha desenvolupat durant els seus més de 20 anys de recerca ha provat que només alguns tipus de cèl·lules mare tenen la capacitat d'adherir-se als teixits per transformar-s'hi.
ITRT ha desenvolupat una teràpia exclusiva que injecta milions d'unitats de cèl·lules mare mesenquimals cultivades (CMMC) obtingudes de la medul·la òssia del pacient. Les cèl·lules mare s'obtenen mitjançant una punció en una intervenció breu i indolora i s'envien al laboratori per seleccionar la tipologia adequada i cultivar-les en les condicions òptimes de manera que es multipliquen fins a assolir milions d'unitats.
L'evidència científica ha demostrat que només aplicant milions d'unitats comença el procés de regeneració i per això la teràpia d'ITRT implanta 20, 40 o fins i tot 80 milions de cèl·lules mare mesenquimals cultivades a la zona de la lesió.
Fins ara, més de 2.000 pacients han aconseguit regenerar tendó, cartílag, os en lesions que fins ara es consideraven incurables.