Saltar al contingut

Acompanyament emocional quirúrgic

Enfrontar una cirurgia pot ser una experiència plena d'incertesa, ansietat i por. És natural sentir preocupació abans d'una operació, però què passaria si poguessis comptar amb el suport d'un equip especialitzat per a guiar-te emocionalment durant tot el procés quirúrgic?

Acompañamiento emocional Quirúrgica TeknonAcompañamiento emocional Quirúrgica Teknon

Enfrontar una cirurgia pot ser una experiència plena d'incertesa, ansietat i por. És natural sentir preocupació abans d'una operació, però què passaria si poguessis comptar amb el suport d'un equip especialitzat per a guiar-te emocionalment durant tot el procés quirúrgic? A Centro Médico Teknon i Quirúrgica, ho entenem, i per això oferim la Unitat d'Acompanyament Emocional Quirúrgic, dissenyada per a ajudar-te a enfrontar aquests moments amb major tranquil·litat i confiança.

Què és l'acompanyament emocional quirúrgic?

La Unitat d'Acompanyament Emocional Quirúrgic pretén oferir un espai de suport emocional abans, durant i després de la cirurgia. Aquesta tècnica, coneguda com a psicoprofilaxi quirúrgica, ajuda a reduir l'impacte psicològic que provoca la cirurgia, i promou tant l'estabilitat física com emocional del pacient.

Quins són els seus beneficis?

La preparació emocional per a una cirurgia no sols millora el benestar mental, sinó que també té efectes positius en la recuperació física. Alguns dels beneficis inclouen:

  • Reducció de l'ansietat i la por: sentir que tens a algú al teu costat que t'escolta i t'acompanya ajuda a alliberar la tensió emocional.
  • Millora de la resposta immunològica: el benestar emocional està lligat a una millor resposta física, la qual cosa afavoreix una recuperació més ràpida.
  • Disminució de complicacions postoperatòries: un estat emocional equilibrat pot minimitzar l'aparició de complicacions després de la cirurgia.
  • Menor necessitat d'analgèsics i psicofàrmacs: els pacients que gestionen millor les seves emocions tendeixen a requerir menys medicació durant el postoperatori.
  • Reducció dels dies d'ingrés hospitalari: un procés quirúrgic menys estressant pot traduir-se en una estada hospitalària més curta.

Qui som?

L'equip de la Unitat d'Acompanyament Emocional Quirúrgic està compost per professionals amb àmplia experiència en el suport a pacients que s'enfronten a intervencions quirúrgiques. Liderat per Mariana Mayans, responsable de la unitat, i Anna Marbre, gestora de casos, aquest equip s'encarrega de donar-te suport emocional abans, durant i després de la cirurgia, perquè et sentis acompanyat en tot moment.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Com funciona la Unitat d'Acompanyament Emocional Quirúrgic?

Des del moment en què et programen una cirurgia, l'equip d'acompanyament emocional comença la seva labor:

1. Preparació emocional prèvia: s'organitzen visites abans de l'operació per a identificar i gestionar les pors, l'ansietat i els dubtes del pacient.
2. Acolliment i acompanyament en quiròfan fins que actuï l'anestèsia.
3. Trobada posterior: una vegada realitzada la cirurgia, l'equip et visitarà en planta per a continuar donant-te suport en la teva recuperació emocional.

Unidad de Acompañamiento Emocional Quirúrgico

Si tens una cirurgia programada i desitges comptar amb el suport de la Unitat d'Acompanyament Emocional Quirúrgic, pots posar-te en contacte amb la unitat per telèfon, 93 418 47 15 o mitjançant correu electrònic, vamoscontigo@quirurgica.comEste enlace se abrirá en una ventana nueva.

Recorda que l'equip d'acompanyament emocional de QuirúrgicaEste enlace se abrirá en una ventana nueva a Centro Médico Teknon és aquí per a ajudar-te a enfrontar el teu procés quirúrgic.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.