Com pots evitar la mala olor de la mascareta?
Des del 8 de juliol l’ús de mascaretes a Catalunya és obligatori, tot i que és possible mantenir el distanciament social. Des de llavors, la norma s'ha estès a 12 comunitats autònomes. La calor i la incomoditat, a més de la mala olor que generen en alguns casos fan que siguem reticents a utilitzar-les. Però, podem evitar la mala olor de la mascareta?
L'ús de la mascareta té una doble funció: d'una banda, protegir-nos de les gotetes que es generen quan persones del nostre voltant esternuden; però també protegir a aquestes de les gotetes que generem nosaltres.
Quan es produeix la mala olor de la mascareta?
Quan fem servir la mascareta, quirúrgica i FP2, més hores de les recomanades, la saliva i les partícules que generem amb la respiració s'acumulen en el teixit impermeable i inodor que els impedeix sortir. I a l'assecar-se produeixen mala olor.
Però hi ha un altre motiu que pot causar aquesta sensació desagradable. Parlem de l'halitosi o mal alè, un problema que pateix o ha patit el 25% de la població, que pot tenir fins a 80 causes diferents, a més de ser símptoma d'alguna patologia no diagnosticada.
L'halitosi es produeix, en la majoria dels casos, el 90% segons alguns estudis, a la boca per la producció excessiva de gasos que es generen en la cavitat oral. Encara que també pot estar relacionada amb l'aparell respiratori, digestiu o un origen sistèmic. I, en alguns casos, requereix la intervenció d'un especialista en halitosi.
Com pots evitar la mala olor de la mascareta?
- Substitueix la teva mascareta per una de nova. Per a això, segueix les instruccions de fabricant
- Mantingues una bona higiene bucodental. Raspalla't a consciència dents i genives després de cada àpat i durant dos minuts.
- Evita el tabac i el consum d'alcohol
- Segueix una dieta equilibrada. Evita aliments que generin mal alè, com la ceba, l'all o el cafè
- Beu aigua en quantitat suficient, per evitar la sequedat bucal