Saltar al contingut

10 Recomanacions per a viatjar, si pateixes diabetis

Viatjar amb diabetis requereix una planificació minuciosa per a garantir un control adequat de la malaltia i gaudir d'un viatge segur i sense contratemps.

Viajar con diabetes Dr. Ibarra TeknonViajar con diabetes Dr. Ibarra Teknon

Viatjar amb diabetis requereix una planificació minuciosa per a garantir un control adequat de la malaltia i gaudir d'un viatge segur i sense contratemps. Aquí presentem una sèrie de recomanacions essencials que pots discutir amb el teu metge per a ajustar-les a les teves necessitats específiques.

10 Recomanacions per a viatjar, si pateixes diabetis

  1. Ajustament de la Insulina, en el cas que el viatge impliqui un canvi d'horari: parla amb el personal d'infermeria especialista en diabetis o amb el teu metge sobre el canvi horari del país de destinació per a modificar la pauta d'insulina i les hores d'administració. Viatjar cap a l'oest allarga el dia, mentre que viatjar cap a l'est, l'escurça.

  2. Informe mèdic per al viatge: sol·licita un informe mèdic (preferiblement en anglès) que indiqui el diagnòstic de diabetis i la necessitat de portar en cabina tot el material necessari (agulles, plomes d'insulina, glucòmetre).

  3. Preparació de l'equipatge: assegura't de tenir un estoig adequat i considera portar una nevera portàtil i un contenidor per a material punxant. Recorda que la insulina pot congelar-se en els cellers dels avions, la qual cosa la faria inutilitzable. Porta snacks addicionals en l'equipatge de mà, per si hi ha retards i suficient material per a tot el viatge, a més de material de recanvi, per si es perd o es danya. És prudent tenir dos jocs d'insulina i sistemes de mesurament de glucosa en llocs separats (equipatge de mà i el de l'acompanyant).

  4. Conservació de la insulina: mantingues la insulina a una temperatura d'entre 4 i 8 °C i recorda't que no ha d'estar més de 30 dies fora de la nevera a temperatura ambient.

  5. Si portes bomba d'insulina, porta bolígrafs d'insulina (lenta i ràpida) per si falla i tingues preparada una pauta d'ús amb horaris i unitats, acordada amb el teu metge abans de viatjar.

  6. Contactes sanitaris i emergències: pren nota dels números de contacte sanitaris en el destí i assegura't de saber com aconseguir insulina en la zona. Porta una recepta mèdica, si necessites comprar insulina.

  7. Assegurança d'assistència mèdica: contracta una bona assegurança d'assistència mèdica per al viatge, especialment si viatges a països sense sanitat pública adequada.

  8. Informa el grup de viatge: assegura't que les persones que viatgen amb tu saben com actuar en cas d'emergència o hipoglucèmia greu.

  9. Si viatges a climes càlids: protegeix la insulina de la llum solar directa i mantingues-la en un lloc fresc. La insulina pot absorbir-se més ràpid en climes càlids, la qual cosa requereix major monitoratge. Mantingues-te ben hidratat amb líquids sense sucre.

  10. Si viatges a climes freds: porta roba d'abrigar suficient i evita que la insulina es congeli. La insulina pot absorbir-se més lentament en climes freds. Tingues en compte que els mesuradors de glucosa poden veure's afectats per temperatures extremes i altitud.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Elements essencials de l'equipatge de mà

  • Document d'identitat i informe mèdic
  • Glucòmetre i tires reactives
  • Llancetes i dispositiu de punció
  • Menjar i snacks addicionals, glucosa i begudes ensucrades
  • Diari per a anotar resultats dels controls
  • Tires reactives per a acetona en sang o orina

Planificar bé el viatge, com es farà el control de la diabetis i ajustar amb el teu metge tots els detalls és la clau per a un viatge tranquil i segur. Seguint aquestes recomanacions, pots gaudir del teu viatge i mantenir un control òptim de la teva diabetis.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.