Saltar al contingut

Maternitat als 50: un fenomen en creixement

En els últims mesos, s'ha observat un increment significatiu en la visita de dones de 50 anys que busquen realitzar-se tractaments de fertilitat. Aquest fenomen reflecteix una tendència creixent a nivell global, on cada vegada més dones opten per posposar la maternitat fins a una edat més avançada.

Maternidad a los 50Maternidad a los 50

En els últims mesos, s'ha observat un increment significatiu en la visita de dones de 50 anys que busquen realitzar-se tractaments de fertilitat. Aquest fenomen reflecteix una tendència creixent a nivell global, on cada vegada més dones opten per posposar la maternitat fins a una edat més avançada. Els motius que porten a les dones a prendre aquesta decisió són diversos, entre aquests raons personals, professionals i metgesses. Per al nostre equip d'especialistes volem destacar la importància de considerar tractaments de fertilitat en edats més joves.

Riscos i consideracions

La Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) recomana no realitzar tractaments de reproducció assistida a dones més enllà dels 50 anys, ja que aquesta és l'edat mitjana en la qual la majoria de les dones arriben a la menopausa. Els riscos associats a l'embaràs en aquesta etapa són significatius, incloent-hi diabetis gestacional, hipertensió, avortaments i mort fetal. Encara que una dona continuï tenint menstruacions per sobre d'aquesta edat, no implica necessàriament que ovuli regularment ni que els seus òvuls siguin viables per a un embaràs saludable.

És crucial considerar que la probabilitat d'embaràs disminueix progressivament amb l'edat. Per exemple, mentre que la probabilitat mensual d'embaràs per a una dona de 30 anys és del 20%, als 40 anys aquesta probabilitat descendeix a menys del 8% i als 44 anys, a menys del 4%. Addicionalment, el risc d'avortament augmenta significativament, aconseguint aproximadament el 40% als 40 anys.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Recomanacions de Fertility Barcelona

Per a dones majors de 43 anys, recomanem avaluar l'opció d'utilitzar òvuls de donant en lloc de propis per a augmentar les possibilitats d'èxit. L'ovodonació permet aconseguir una taxa d'embaràs de fins al 60%, ja que s'utilitzen òvuls de dones joves i sanes, garantint una millor qualitat i quantitat d'ovòcits.

La qualitat dels òvuls és un factor determinant en la fertilitat. Amb l'avanç de l'edat, els òvuls presenten més alteracions cromosòmiques. S'estima que en dones majors de 42 anys, més del 80% dels seus òvuls són cromosòmicament anòmals, dificultant la possibilitat d'un embaràs evolutiu.

Abans d'iniciar un tractament, és essencial realitzar un estudi exhaustiuEste enlace se abrirá en una ventana nueva de la reserva ovocitària de la dona. Aquest estudi inclou una anàlisi hormonal i una ecografia transvaginal en els primers dies del cicle menstrual. L'hormona antimulleriana (AMH) és un indicador clau de la reserva ovocitària. Nivells baixos d'AMH suggereixen una baixa reserva ovocitària, la qual cosa pot afectar la resposta als tractaments de fertilitat.

L'edat de la dona i la qualitat dels seus òvuls són factors a tenir en compte en l'èxit dels tractaments de fertilitat. La implementació d'una avaluació primerenca i una planificació adequada poden millorar significativament les possibilitats d'aconseguir un embaràs saludable. A més, mantenir hàbits de vida saludables, com evitar el tabac i l'alcohol, i practicar exercici regular, pot tenir un impacte positiu en la fertilitat.

Compromís amb la salut i el benestar de les nostres pacients

Fertility BarcelonaEste enlace se abrirá en una ventana nueva es compromet amb la salut i el benestar de les pacients. Un equip d'experts està dedicat a proporcionar assessorament personalitzat i tractaments d'alta qualitat per a totes les dones que, independentment de la seva edat, creuen fermament en la importància de l'educació i la planificació per a aconseguir els millors resultats en el camí cap a la maternitat.

Si estàs considerant un tractament de fertilitat, t'animem a programar una consulta amb els nostres especialistes per a discutir les seves opcions i rebre el suport i la informació que necessiten per a prendre decisions informades.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.