Saltar al contingut

Rinoplàstia de precisió 3D: cirurgia estètica personalitzada per a cada pacient

La rinoplàstia és una de les cirurgies estètiques més sol·licitades a tot el món. No obstant això, cada nas és únic, per la qual cosa l'enfocament quirúrgic ha d'adaptar-se a les necessitats específiques de cada pacient.

Hugo Herrero Anton de Velez Herrero Jover TeknonHugo Herrero Anton de Velez Herrero Jover Teknon

La rinoplàstia és una de les cirurgies estètiques més sol·licitades a tot el món. No obstant això, cada nas és únic, per la qual cosa l'enfocament quirúrgic ha d'adaptar-se a les necessitats específiques de cada pacient. No existeix una tècnica "universal" en rinoplàstia; en el seu lloc, disposem d'una àmplia gamma d'enfocaments que s'utilitzen en funció de les característiques particulars de cada nas. En Herrero Jover Mèdics, en Centro Médico Teknon, utilitzen la tècnica més adequada per a oferir resultats precisos i naturals, sempre tenint en compte les expectatives i necessitats de cada persona.

Enfocament quirúrgic per a la rinoplàstia

Existeixen dos enfocaments principals per a accedir a les deformitats òssies o cartilaginoses durant una rinoplàstia:

  • Enfocament obert: es realitza una petita incisió en la columela (la pell que separa les fosses nasals), la qual cosa permet al cirurgià aixecar la pell del nas i accedir directament a les estructures internes sota visió directa. Aquest mètode és ideal per a casos complexos o en pacients que han estat operats prèviament.
  • Enfocament tancat: les incisions es realitzen dins del nas, la qual cosa evita cicatrius visibles. Aquest enfocament és ideal per a correccions més simples, on les estructures internes no requereixen una manipulació extensa.

Tècniques quirúrgiques avançades a Herrero Jover Médicos

A més d'utilitzar les tècniques tradicionals, oferim un enfocament quirúrgic que incorpora la digitalització, la planificació preoperatòria en 3D i la impressió de guies quirúrgiques personalitzades. Aquest sistema ens permet realitzar cirurgies amb una precisió mil·limètrica, alguna cosa que molt pocs centres poden oferir.

Digitalització i planificació 3D

El procés comença obtenint un model digital en 3D de l'anatomia del pacient, mitjançant tomografies computades (CT) o escàners específics. Això ens permet visualitzar tant les estructures internes com externes del nas amb un nivell de detall excepcional. A continuació, realitzem una planificació quirúrgica preoperatòria utilitzant aquest model informatitzat, ajustant cada aspecte de la cirurgia segons les necessitats i desitjos del pacient. Aquesta tecnologia no sols ens permet preveure amb major exactitud el resultat final, sinó que també facilita la comunicació amb el pacient, millorant la seva comprensió del procediment i gestionant les seves expectatives.

Impressió de guies quirúrgiques personalitzades

Una vegada realitzada la planificació, dissenyem guies quirúrgiques personalitzades que s'adapten a l'anatomia específica del pacient. Aquestes guies s'imprimeixen en 3D utilitzant materials biocompatibles i esterilitzables. Durant la cirurgia, aquestes guies permeten que cada cort i ajust es realitzin amb extrema precisió, assegurant que el pla preoperatori s'executi exactament com va ser dissenyat. Per exemple, en la reducció del cavallet nasal, utilitzem una guia 3D que marca la quantitat exacta d'os o cartílag a retirar, minimitzant el risc d'errors i escurçant el temps quirúrgic.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Tècniques específiques per a correccions en rinoplàstia

  • Micro-rinoplàstia: aquest enfocament és ideal per a pacients amb petites deformitats en el dors nasal i una estructura òssia estreta. S'empren incisions internes (rinoplàstia tancada) i sistemes especials de raspat (micromotors) per a suavitzar les irregularitats sense necessitat de fracturar els ossos laterals. La recuperació és ràpida i amb mínims hematomes i inflor.
  • Tip-rinoplàstia o Tipplastia: quan només és necessari corregir el cartílag de la punta nasal, es pot utilitzar aquesta tècnica, que generalment es realitza mitjançant l'enfocament obert. Corregeix projeccions i asimetries en la punta, proporcionant un perfil més harmoniós. Atès que no es manipulen les estructures òssies, la recuperació és ràpida i sense moradures.
  • Rinoplàstia de preservació: aquesta tècnica és ideal per a pacients amb nassos estrets i una estructura regular en el dors. Es preserven les estructures òssies i cartilaginoses mentre es modifica el perfil per a aconseguir una aparença més equilibrada. Existeixen dos enfocaments principals: Let Down i Push Down, que permeten ajustar el dors sense alterar significativament l'estructura del nas.
  • Rinoplàstia amb remodelació del dors (no preservativa): per a aquells pacients amb un dors nasal irregular o un gep prominent, on la preservació no és viable, es realitza la rinoplàstia tradicional amb remodelació del dors. En aquest procediment, eliminem o reduïm la prominència del cavallet per a crear un perfil més suau i equilibrat. Depenent del cas, es realitza una fractura controlada dels ossos nasals per a aconseguir una forma harmònica, millorant tant l'estètica com la funció respiratòria.
  • Rinoplàstia ultrasònica i navegada: utilitzant tecnologia d'ultrasò, aquesta tècnica permet realitzar talls precisos en els ossos nasals sense danyar els teixits circumdants. És ideal per a pacients que requereixen modificacions més complexes en l'estructura òssia del nas.
  • Septorrinoplastia: combina la correcció estètica del nas amb la reparació funcional del septe nasal. Aquest procediment és perfecte per a pacients que, a més de buscar una millora estètica, tenen problemes respiratoris a causa d'un envà desviat. La septorrinoplàstia corregeix simultàniament la forma exterior del nas i millora la funció respiratòria.

L'enfocament adient per a cada pacient

En Herrero Jover Mèdics, sabem que cada pacient és únic. Per exemple, la rinoplàstia de preservació és ideal per a nassos amb un dors regular i parets laterals verticals, on només és necessari canviar l'angle del perfil. No obstant això, en nassos amb una base molt més ampla que el dors, aquesta tècnica no seria eficaç per a aconseguir la simetria desitjada. En aquests casos, la rinoplàstia amb remodelació del dors és l'opció més adequada per a assegurar una correcció completa i harmoniosa.

La septorrinoplàstia és perfecta quan el pacient necessita millorar tant la funció respiratòria com l'estètica del nas. En aquests casos, corregim simultàniament el septe nasal desviat i millorem la forma externa del nas.

Herrero Jover Médicos

A Herrero Jover MédicosEste enlace se abrirá en una ventana nueva, treballem amb tu per a dissenyar un pla quirúrgic que s'adapti a les teves necessitats i que et brindi un nas no sols estèticament harmoniosa, sinó que també respecti la teva anatomia natural. Gràcies al nostre enfocament que inclou la digitalització, la planificació 3D i l'ús de guies quirúrgiques personalitzades, podem oferir una rinoplàstia de precisió mil·limètrica, dissenyada exclusivament per a tu, garantint resultats naturals i assegurances.
Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.