Saltar al contingut

En el Dia Mundial del Cor, fes un pacte per la teva salut cardiovascular!

Cada any, el Dia Mundial del Cor ens recorda la importància de cuidar la nostra salut cardiovascular, ja que les malalties cardiovasculars (MCV) continuen sent la principal causa de mort en el món.

Dia del corazón Centro Médico TeknonDia del corazón Centro Médico TeknonCada any, el Dia Mundial del Cor ens recorda la importància de cuidar la nostra salut cardiovascular, ja que les malalties cardiovasculars (MCV) continuen sent la principal causa de mort en el món. Segons la Fundación Española del CorazónEste enlace se abrirá en una ventana nueva, les MCV, que inclouen malalties cardíaques i cerebrovasculars, són responsables de la mort de 17,9 milions de persones cada any, xifra que s'estima augmentarà a 23 milions en 2030. Aquest alarmant panorama reforça la necessitat de parar esment als factors de risc que afecten la nostra salut cardíaca.

Factors de risc i com controlar-los

L'estil de vida té un impacte directe en el nostre risc cardiovascular. Tal com assenyalen els experts, petits canvis en hàbits diaris poden marcar la diferència en la prevenció de les MCV.

Recomanacions per tenir cura de la salut cardiovascular

Mantingues una alimentació saludable

Reduir el consum de sal, sucres i greixos processats, i incrementar el consum de fruites i vegetals. Adoptar una dieta equilibrada és fonamental per a controlar el colesterol i la pressió arterial, dues dels principals factors de risc de les MCV.

  • Redueix el consum de begudes i sucs ensucrats, tria begudes sense sucre
  • Canvia dolços i llaminadures per fruites fresques
  • 5 porcions de fruita i vegetals al dia, frescos, congelats, enllaunats o deshidratats
  • Evita consumir alcohol
  • Limita el consum d'aliments processats i envasats
  • Cuina de manera saludable

Digues no al tabac

Deixar de fumar redueix significativament el risc de sofrir un infart de miocardi. A més, l'exposició al fum de segona mà també s'associa amb malalties cardíaques, per la qual cosa evitar ambients amb fum és crucial.

  • Després d'un any de no fumar, el risc cardiovascular es redueix substancialment
  • Després de 15 anys de deixar el tabac, el risc és similar al d'una persona que no fuma
  • L'exposició al fum també és causa de malaltia cardiovascular
  • Deixar de fumar o no començar, és millorar la salut dels qui t'envolten
  • Si tens problemes per a deixar de fumar, demana ajuda, Existeixen moltes opcions, consulta amb un professional
  • Els vapejadors, cigarrets electrònics no són alternatives saludables. Tots es relacionen un un augment de risc cardiovascular

Practica un estil de vida actiu, mou-te

Realitzar activitat física regular, com caminar, muntar amb bicicleta o fer exercici moderat durant 150 minuts a la setmana, pot reduir el risc cardiovascular. No és necessari realitzar entrenaments intensos; qualsevol tipus de moviment compta.

  • De 150 a 300 minuts d'activitat física moderada o intensa 5 vegades per setmana, o 75-150 minuts d'activitat física vigorosa repartida al llarg de la setmana
  • I si pots més, avanci!
  • Practica un estil de vida actiu: tràfic de caminar trajectes curts, puja escales, fes les tasques domèstiques... tot suma
  • És recomanable realitzar exercicis d'enfortiment muscular un parell de vegades per setmana
  • Pots controlar els teus progressos amb diverses aplicacions

Gestionar l'estrès

L'estrès crònic contribueix al desenvolupament de MCV. Practicar tècniques de relaxació, com la meditació o el ioga, ajuda a mantenir la salut del cor.

La campaya PACTES pel teu cor

Enguany, la Fundació Espanyola del Cor llança la campanya "PACTES pel teu cor" per a sensibilitzar a la població sobre els factors de risc que influeixen en el desenvolupament de les MCV. Aquests inclouen la pressió arterial elevada, el colesterol, l'obesitat, el tabaquisme i el sedentarisme, entre altres. La iniciativa cerca motivar a les persones a fer un "pacte" amb el seu cor, comprometent-se a millorar el seu estil de vida i així reduir el risc de MCV.

Teknon-banner-blog-CATTeknon-banner-blog-CAT

El Dia Mundial del Cor

El Dia Mundial del Cor és un anomenat global per a prioritzar la salut cardiovascular. Tots podem aportar fent canvis en la nostra vida quotidiana que beneficiïn el nostre cor. Des de millorar la nostra alimentació fins a incloure activitat física en les nostres rutines, cada petit pas compta per a prevenir les malalties cardiovasculars.

Aquest 29 de setembre, fem un pacte amb el nostre cor i amb el dels nostres éssers estimats, i recordem que cuidar-lo és un compromís que pot salvar vides.

L'Institut del Cor Quirónsalud Teknon

A l'Instituto del Corazón Quirónsalud Teknon cuidem del teu cor des del nostre. Per a això comptem amb un equip multidisciplinari únic, format pels millors professionals especialistes en cadascun dels seus camps: cardiologia clínica, cirurgia cardíaca, cirurgia vascular, especialistes en imatge cardíaca, hemodinàmica, patologia cardíaca estructural, electrofisiologia i arrítmies, i experts en rehabilitació cardiovascular.

Si vols més recomanacions per tenir cura del teu cor, visita l'apartat de Cardiologia del blogEste enlace se abrirá en una ventana nueva



Insertar comentario
Autor

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.