Saltar al contingut

Sis consells per a gaudir del running a l'estiu sense posar en risc la teva salut

L'estiu és una estació ideal per als aficionats al running, ja que ofereix dies llargs i assolellats perfectes per a sortir a córrer. No obstant això, les altes temperatures poden representar un repte per als corredors..

Running en verano TeknonRunning en verano Teknon

L'estiu és una estació ideal per als aficionats al running, ja que ofereix dies llargs i assolellats perfectes per a sortir a córrer. No obstant això, les altes temperatures poden representar un repte per als corredors. Per a gaudir del running en aquesta època de l'any de manera segura, és important prendre unes certes precaucions i seguir alguns consells clau.

Sis Consells per a gaudir del running a l'estiu

Tria el moment adequat

La calor extrema i la deshidratació són dos dels majors riscos als quals s'enfronten els corredors durant l'estiu. Per a mitigar aquests riscos, es recomana córrer d'hora en el matí o al final de la tarda, quan les temperatures són més baixes. Aquests moments del dia no sols són més frescos, sinó que també solen tenir menys trànsit, la qual cosa es tradueix en una experiència més plaent.

Hidrata't de manera constant

Mantenir-se ben hidratat abans, durant i després de la carrera és crucial. Beure aigua en petits xarrups cada 15-20 minuts pot ajudar a mantenir l'equilibri hídric del cos. A més, el consum de begudes isotòniques pot ser beneficiós per a reposar els electròlits perduts a través de la suor.

Tria bé la teva roba

Usar roba lleugera i de colors clars, feta de materials transpirables, pot marcar una gran diferència en la comoditat i la seguretat. L'ús de protector solar amb un factor de protecció alt (SPF 30 o més) és imprescindible per a protegir la pell dels nocius raigs UV. Una gorra i ulleres de sol també són essencials per a protegir-se del sol i millorar la visibilitat.

Assegura't d'un equipament adequat

L'equipament adequat pot fer que córrer a l'estiu sigui una experiència molt més còmoda. Un bon parell de sabatilles amb ventilació adequada ajuda a mantenir els peus frescos i secs. Portar una ampolla d'aigua o un cinturó d'hidratació permet reposar líquids durant la carrera sense haver de detenir-se. A més, és útil comptar amb dispositius de monitoratge de la freqüència cardíaca per a assegurar-se de no sobrecarregar el cos.

Coneix els símptomes d'un cop de calor

Córrer a l'estiu no sols millora la resistència i la condició física, sinó que també pot ser beneficiós per a la salut mental, ja que proporciona un alliberament de l'estrès i millora l'estat d'ànim. No obstant això, és important estar atent als signes de cop de calor, com a marejos, confusió i sudoració excessiva. Si es presenten aquests símptomes, cal detenir-se immediatament, buscar ombra i rehidratar-se.

Planifica la teva ruta

Planificar la ruta per endavant també és una bona pràctica. Optar per trajectes ombrejats i evita superfícies asfaltades. Considera córrer en parcs o senderes naturals on hi hagi més ombra i menys exposició directa al sol. Una bona planificació no sols millorarà l'experiència, sinó que també reduirà el risc de sobreescalfament.

Una planificació adequada i les precaucions necessàries són la clau per a gaudir del running a l'estiu sense posar en risc la salut. Una bona hidratació, usar l'equipament adequat i ser conscient dels signes de cop de calor són claus per a una experiència de running segura i plaent durant els mesos més calorosos.

A gaudir de l'estiu corrent amb seguretat!


Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'equip del Dr. Aleix Vidal TMEH

Liderat pel Dr. Aleix Vidal, l'equip TMEHEste enlace se abrirá en una ventana nueva està format per professionals altament qualificats i amb una àmplia experiència de més de 20 anys en el tractament de lesions esportives, especialment en esports com l'esquí i el surf de neu, així com en cirurgies de maluc, espatlla i genoll.

Des de l'any 1992, han recopilat i analitzat meticulosament estadístiques relacionades amb lesions derivades de l'esquí i el surf de neu, la qual cosa ha conformat una base sòlida de coneixements per a comprendre i abordar eficaçment els riscos associats amb aquestes activitats.

A més de la qualitat en l'assistència, aquest equip brilla per la seva qualitat humana i el seu compromís amb projectes humanitaris en diferents parts del món.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.